Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Яна Вутова е с бронз на Националната олимпиада "Знам и мога"

Яна Вутова - възпитаничка на СУ "Св. Климент Охридски"-Добрич, е третата най-знаеща четвъртокласничка в страната. Признанието, ученичката получи по време на представянето си в Осмата Национална олимпиада „Знам имога“ - за ученици от четвърти клас, съобщиха от ръководството на добричкото Училище по изкуствата.

Финалният кръг на надпреварата между знаещите четвъртокласници от цялата страна, се проведе на 6 април в град Ямбол. По регламент, Олимпиадата е интердисциплинарна и предполага изява на знания и умения, придобити чрез обучението по различни учебни предмети, включени в началния образователен етап.

Яна Вутова беше единствената ученичка, представител на знаещите от област Добрич. В конкуренция на 46-те най-добри четвъртокласници от цялата страна, Яна се нареди на III-ото място по знаене и можене.

Идеята за провеждането на Националното състезание е - да бъдат откривани деца с високо ниво на умения за обобщаване, осмисляне и социална приложимост на знанията, поднесени в нетрадиционна форма.

c