Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

До 17 000 наддаваха за луксозен джип на длъжник от Добрич

За 17 000 лева, е бил продаден джипа на добруджанец, неплатил просрочените си данъчни задължения към бюджета, съобщиха от пресслужбата на ТД към НАП.

Возилото е продадено от публичните изпълнители от Дирекцията във Варна. 40 кандидат-купувачи са се включили в наддаването за високопроходимия автомобил "Тойота Ленд Крузер", по време на организирания търг, проведен на 29 март в офиса на НАП в Добрич.

Наддаването е стартирало от 7 600 лева - за да достигне крайната продажна от над 17 хил. лева.

От началото на 2019 до края на март публичните изпълнители от отдел „Публични вземания“  при НАП Варна са провели 145 търгове с тайно наддаване, като в бюджета са постъпили 655 912 лева.  26 634 895 лева са събрани  за първите три месеца на годината от фирми, с просрочени данъчни и осигурителни задължения от обхвата на териториалната дирекция във Варна.

За да избегнат обявяването на публична продан на движимо и недвижимо имущество, от НАП Варна съветват всеки, който има просрочени данъчни или осигурителни задължения, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове. От НАП препоръчват още, всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към НАП и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) и с електронен подпис (КЕП) в Портала за е-услуги на НАП. В случай на финансови затруднения длъжникът може да предостави обезпечения и да обсъди с публичния изпълнител възможност за краткосрочно погасяване на дълга на части.

c