Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Актьори и "Алексия" сътворяват мюзикъла „Кастинг” на сцената на театъра в Добрич

Оригинална авторска музика и специално оркестрирани хитове на Майкъл Джексън ще звучат в мюзикъла „Кастинг” на драматичен театър „Йордан Йовков” в Добрич, чиято премиера е на 10 април от 19 ч. Автор на музиката и режисьор на спектакъла е Петър Радевски,  чието дело е и либретото на новия сценичен продукт.

„Мюзикълът е изключително сложна работа, в която има много компоненти – музика, танци, актьорска игра, песни, осветление, озвучаване. Добре е, че в случая се включи и балет „Алексия”. Доволен съм от резултата, смятам, че публиката ще хареса нашия мюзикъл” – заяви на пресконференция директорът на театъра Иван Мандев.

     Режисьорът Петър Радевски подчерта, че е решил да постави „Кастинг” в Добрич, тъй като е знаел, че в този град има един изключителен хореограф – Севдалина Мавродиева, ръководител на  формация „Алексия”. „Не може в един репертоарен театър  да се поставят само Чехов, Гогол и Брехт. Публиката има потребност и от друг тип зрелище, защото театърът е зрелище, и нашият спектакъл задоволява именно тези потребности” – каза режисьорът. Идеята на спектакъла, по думите му, е проблемът във взаимоотношенията между млади и стари. „Ние, възрастните, искаме все да помагаме на младите, или поне се опитваме на помагаме. Младите, на свой ред, искат повече свобода, но и в същото време да чувстват, че някой ги ръководи добре и добре ги направлява. Спектакълът не е скандален, той завършва с хепи-енд” – посочи Петър Радевски. „Кастинг”, според него, носи повече позитиви, отколкото морални опорни точки.

     Севдалина Мавродиева призна, че в началото е била скептично настроена, но сега е убедена, че ръководените от нея деца са израснали за една година и се чувства удовлетворена от постигнатото.

    Зрителите ще видят на сцената актьорите Красимир Демиров, Татяна Христова и Стефан Сърчаджиев, певците Филип Филчев и Елеонора Иванова – възпитаници на вокалната педагожка Елена Карабельова, и младите танцьори от танцова трупа „Алексия”.

c