Крими

След повече от година, мъж от Добрич си плаща за нарушение в Германия

След повече от година, 43-годишният А.Ж. от Добрич ще се наложи да заплати наложената му санкция за извършено пътно нарушение в Германия.

Със свое решение, Окръжният съд в Добрич е признал глобата на мъжа, в размер на €108.50, наложена от немските власти, съобщиха от пресцентъра на правосъдното ведомство.

Заради неспазване на разпоредбите за движение по пътищата. 43-годишният А.Ж. е бил глобен за това, че на 26 октомври 2017г., като водач на лек автомобил, е превишил максимално допустимата скорост извън населени места с 28 км/час. Българският гражданин е бил засечен да шофира с 88 км/час при разрешена в района максимална скорост от 60 км/час. Заради извършеното нарушение германските власти са постановили българинът да плати общо 108.50 евро – глоба от 80 евро и 28.50 евро за направените по административното производство разходи. Решението за налагане на глобата е влязло в сила на 9 януари 2018 година. 

Производството в Окръжния съд е образувано въз основа на изпратено от Специализирана служба за граждански и административни услуги – гр. Залцгитер, Германия, удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави – членки на Европейския съюз.

Тричленен съдийски състав е счел, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената санкция и мъжът трябва да плати 212.66 лв., които са равностойни на глобата от общо 108.50 евро. Пред съда, санкционираният български гражданин е приел всички доводи и има готовност да плати наложената му санкция.

Постановеното съдебно решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна – в 7-дневен срок.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *