Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Художничка от Добрич с изложба в благотворителната кампания "Изкуство с кауза"

Художничката Вера Пенева предстои да открие XII-ата си самостоятелна изложба - на 19 април 2019 г. в София. Добричката авторка гостува по покана на Project Lab, а събитието е част от благотворителната кампания „Изкуство с кауза” - арт инициативи, в подкрепа на деца с увреждания.

В XII-ата си самостоятелна изложба, авторката е включила
40 произведения - колаж, живопис и пластика. Експозицията ще бъде представена в "Проджект Лаб" - от 19 април до 31 май 2019 г.

Изложбата на Вера Пенева ще открие изкуствоведът Румена Калчева, а специален гост на събитието ще бъде джаз-примата Камелия Тодорова.

Поредицата от творчески изяви с престижния печат „Изкуство с кауза”, се организират в подкрепа на деца с увреждания, които имат артистични заложби и единственото, от което се нуждаят, са условия, в които да разгърнат творческия си потенциал.

Кампанията „Изкуство с кауза” се подкрепя от известни интелектуалци, писатели и художници, които чрез своето творчество активно променят реалността. Приходите от културните събития с тяхно участие и от благотворителните търгове случват истинско чудо за прекрасните деца на България.

Живи, цветни, светли - творбите на Вера Пенева носят чувства и преживявания, сякаш от един друг свят - много по-добър, винаги добър. Свят, в който всеки и всичко има своето уникално място и едновременно с това прелива и се слива с всичко наоколо, създавайки нещо по-голямо и значимо от сбора на отделните му части... А същевременно сред образите са вплетени нишки, въжета... Сякаш самият живот! Пътят, който те поема от едно място и те отвежда на съвсем друго, до самия край - за да откриеш, че неусетно и ти си станал различен - много, много по-добър... Поемете на пътуване, следвайки „нишките” в творбите с красиви имена на Вера Пенева.

Вера Пенева е член на Съюза на българските художници, на Дружеството на художниците - Добрич и творчески директор на рекламно "Студио ПАСТЕЛ". Нейни творби могат да бъдат открити в обществени и частни колекции в Норвегия, Швеция, Холандия, Словакия, Германия, Швейцария, Русия, САЩ, Турция, Грузия, Испания, Румъния, България ...

c