Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Цветан Цветанов връчи членски карти на ГЕРБ на 139 новоприети членове от с. Зърнево

Зам.-председателят на ГЕРБ връчи членски карти на партията на 139 новоприети членове на ГЕРБ от с. Зърнево (област Добрич), в което живеят близо 1200 души. Събитието, на което Цветан Цветанов връчи картите, се проведе в с. Зърнево и на него присъстваха народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, Шерин Вели – заместник-областен управител на Шумен, Симеон Симеонов – общински ръководител на ГЕРБ-Тервел, Ешреф Ешреф – кмет на община Никола Козлево, Кина Драгнева – областен организационен секретар на ГЕРБ-Добрич, Красимир Николов – зам.-областен управител на Добрич и общински ръководител на ГЕРБ-Добрич, Живко Желязков – зам. областен управител на Добрич, членове на областното ръководство на ГЕРБ и общинските ръководители в област Добрич.

„Много важно е да съхраним духа си и традициите. Важно е да помним това, което са завещали нашите деди –  че ние сме една прекрасна страна с многообразие от различни етноси и когато сме заедно сме много по-силни, отколкото всеки един поотделно. Затова винаги сме били за толерантността, за диалога. Това сме доказвали през всичките тези години със стъпките в изграждането на политическа партия ГЕРБ“, каза в присъствието на близо 200 души Цветанов.

„ГЕРБ показа с политиките си, че не дели общините на наши и ваши. Пример за това е Община Тервел, която е с кмет от БСП и с председател на Общинския съвет от ГЕРБ. Ние в момента полагаме максимални усилия с подкрепата на правителството да се реализира инвестиция в размер на близо 2,3 млн. лв.“, заяви Цветан Цветанов.

„Община Тервел полага усилия, за да се справи с всяко предизвикателство. Но е важно и да имаш партньор, на когото можеш да разчиташ. Затова искам да отчета съществената заслуга на премиера Борисов. Като министър-председател на България вече трети мандат той не дели общините на наши и ваши, а се старае с възможностите на държавата да подпомага всяко едно населено място в страната“, посочи Цветанов.

„Инфраструктурата в различните населени места в страна се модернизира и благодарение на европейската солидарност. Когато държавата е стабилна, ние даваме възможност на повече европейски средства да достигат до България, а те на свой ред осигуряват и европейски облик“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. Той пое ангажимент в първата посетителска група в ЕП, която ще бъде организирана след европейските избори, да има представители от село Зърнево, от община Тервел и от община Никола Козлево.

Общинският ръководител на ГЕРБ в Тервел Симеон Симеонов, който е и председател на Общинския съвет, заяви, че в община Тервел са се случили много добри неща, откакто държавата се управлява от ГЕРБ. „От днес с тези нови членове ГЕРБ в община Тервел става по-многобройна, по-силна. За пореден път ГЕРБ доказва, че е национално отговорна партия, която не дели етноси и религии. На това се дължи силата на партията“, посочи той. Симеонов съобщи, че освен чрез европейски средства, през последните 20 месеца правителството подпомогна Община Тервел с общо 2 000 000 лв., част от които бяха вложени в обновяването на общинския музей, градския площад и в изграждане на обреден дом в общинския център, а за друга част от средствата се провеждат обществени поръчки и предстои изпълнение на проектите.

c