Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Залесиха с нови дръвчета пред храм "Св. Георги" в Тервел

Нови декоративни дръвчета са били засадени в парка на църквата „Свети Георги“ в град Тервел, от служители на местното Горско стопанство и на общинската администрация, съобщиха от пресцентъра на СИДП. Еко инициативата е част от дейностите на териториалното поделение, свързани с отбелязване Седмицата на гората.

Директорът на стопанството - инж. Георги Ботев, е поздравил лесовъдите за техния професионален празник, с пожелание за здраве и всеотдайност, в отстояването, опазването и развитието на безценното богатство – гората.

В няколко поредни дни, служители на стопанството са организирали залесявания с ученици и граждани от общината. Заедно с малчуганите от ДГ „Детелина“, са били залесени дръвчета и проведена беседа-разказ за малките - с какво се занимават лесовъдите и защо трябва да се пази гората и нейните обитатели. Фиданки са били засадени с децата от ОДК „Малкия принц“, както и с възрастните хората от Дом „Радост“ в с. Полковник Савово.

2019 година е специална за всички лесовъди, защото се навършват 140 години от създаването на Централна горска служба. Тя е важна и за хората работещи в ДЛС-Тервел, защото стопанството е създадено точно преди 85 години. Годишнината ще бъде отбелязана подобаващо, като директорът на ДЛС инж. Георги Ботев смята, че всички трябва да бъдат приобщени към идеята, че гората е богатство, което трябва да се пази и съхранява, че децата и възрастните трябва да знаят значението на природата и да се грижат за нея не само през празничните дни, но и в делник.

c