Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Социалните в Добрич изведоха изнасиленото 5-годишно момиченце и братчето му от семейството

Петгодишното момиченце, което бе изнасилено от родния си дядо, и двегодишното му братче днес по обяд са изведени от семейството. Това съобщи за Про Нюз Добрич Магдалена Миткова– директор на „Социално подпомагане“, град Добрич.

След като социалните получиха от медиите информация за случая, са предприели спешни действия и мерки в защита на децата, съгласно Координационен механизъм за взаимодействие при работа по случаи на деца, жертва или в риск от насилие.

Със заповед на директора на „Социално подпомагане”  днес двете деца са настанени в Център за настаняване от семеен тип в Добрич.

Дядо изнасили 5-годишната си внучка в кв. „Рилци“ в Добрич

Отвели са и двете деца от болницата. Когато социалните отишли да вземат момченцето от дома на семейството в кв. „Рилци”, станало ясно, че то и баба му са в болницата на свиждане на изнасиленото момиченце.

„Засега това е мярката, която сме предприели, тъй като има дете с насилие”, обясни Магдалена Миткова.

В квартал „Рилци” в Добрич са ужасени от вестта за педофила, насилил 5-годишната си внучка

До един месец дирекция „Социално подпомагане” ще внесе искова молба в съда и той ще прецени за какво време двете деца ще бъдат настанени в ЦНСТ. През това време  социалните ще работят по случая.  Те все още не са имали възможност да посетят къщата, където живее семейството, тъй като при посещенията им, в дома е нямало никого. В понеделник майката и бабата ще бъдат там и социалните ще могат да се запознаят с условията на живот. Те ще работят с двете жени.

Засега няма яснота какво точно искане ще бъде внесено в съда.

Най-важното сега е децата да работят със специалисти, така че да се преодолее травмата от случилото се, коментира Миткова.  В ЦНСТ има специалисти, които ще работят с децата. Ако директорът прецени, че има нужда от медицинска помощ, ще се обърне към съответните специалисти, увери още тя.

c