Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

"Добруджа 07" се раздаде, но с 1:3 "Хебър" се класира за финала

В трети - драматичен сблъсък помежду си, волейболистите на "Добруджа 07" и "Хебър" отново показаха, че на финал трябва да отидат най-добрите. В тазвечершната среща, която се игра в зала "Добротица", момчетата на Пламен Христов се постараха и действително се раздадоха за публиката. Уви, за нещастие на добричките волейболни фенове, с 1:3 "Хебър" надделя и се класира за финала, където ще играе с победителите от другата полуфинална двойка - действащите шампиони от "Нефтохимик 2010". Трябва да се признае, че психологическото предимство от двете домакински победи личеше в играта на пазарджиклии, днес.

През всяка от четирите части на срещата се играеше точка за точка. Спокойствието на "зелените" не винаги им беше съюзник, както обикновено, когато играят пред собствена публика. Очевидно, днес, очакванията с които бяха натоварени предвид двете предишни загуби, си каза своето.

В първата част, след 7:7 гостите успяха да вземат аванс от 2 точки. След 12:14, добавиха още две - за 12:16. След прекъсване, се стигна до 15:16. След още една добра серия, гостите стигнаха до 16:20. Този аванс им беше достатъчен за да приключат частта с 21:25.

Същото можеше да се повтори и през втората част, само че с разменени роли. До 17:14, домакините контролираха играта, но "Хебър" намери сили да догони за 20:20. Оттам започна и най-интересното в мача - точка за точка и играта на нерви, докато се стигне до изтощителното 33:31.

През третата и четвърта част единствено по-правилната игрова постройка и надхитрянето, бяха решаващи за крайното 1:3 в срещата. Играта беше напълно равностойна, но за феновете и на двата състава остана удовлетворението от онова, което волейболистите показаха на игралното поле - чисто спортна надпревара.

В днешната среща, най-резултатен за състава на "Хебър" беше Брадли Гънтър с 21 точки и 1 блокада. За "Добруджа 07", най-добра успеваемост показа Велизар Чернокожев - с 24 точки (2 аса и 1 блокада)

За носителите на Купа България - "Хебър", предстои най-трудното - да детронират настоящите шампиони от "Нефтохимик", ако искат да вземат и титлата в Суперлигата.

"Зелените" постигнаха своята тазгодишна програма максимум - класиране в голямата четворка и тази нощ ще празнуват със своя треньор, който днес отбелязва помъдряване с още една година.

c