Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Вкараха "на топло" измамник, взел €7500 от жена в Добрич

Разследваният за участие в телефонна измама - Н.Н. на 37 години от Варна, взел €7500 от възрастна жена в Добрич, остава с мярка „задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд-Добрич.

Съдебен състав на Окръжен съд в Добрич е потвърдил първоначално наложената от Районния съд - мярка за неотклонение „задържане под стража“, на разследван за участие в телефонна измама. 37-годишният Н.Н. от Варна е привлечен като обвиняем за това, че на 18 февруари т.г., в Добрич, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение във възрастна жена и с това ѝ причинил имотна вреда в размер на 7500 евро. Според обвинението престъплението е извършено след предварителен сговор с още един обвиняем за случая и с други неустановени по разследването лица.  

От данните по делото става ясно, че задържаният е осъждан няколко пъти и има недобри характеристични данни.

За извършеното престъпление, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до осем години. За да се предотврати възможността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът е счел, че той трябва да остане в ареста.

Определението на Окръжния съд е окончателно.

c