Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В Шабла започва ремонт за близо 1,5 млн. лева на детска градина

Мащабна реконструкция на детска градина „Дора Габе“ в Шабла ще започне в понеделник, когато ще бъде открита строителната площадка, съобщиха от общинската администрация.

Тя ще се реализира по проект на Община Шабла, финансиран от Програмата за развитие на селските райони. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на близо 1,5 млн. с ДДС.

Целите на проекта е да се осигури надеждна и трайна хидроизолация на покрива, да се подобри топлоизолацията на цялата сграда, да се разшири функционалния спектър от дейности, да се поднови обзавеждането и да се оптимизира архитектурен образ, предвид предназначението на сградата.

Инвестиционният проект предвижда изпълнението на строително-монтажни работи, оборудване и обзавеждане - цялостна реконструкция на покривната конструкция и покривното покритие, топлоизолация на фасади и покрив, преустройство и реновация на сградата, нова вертикална планировка в двора на детската градина. Ще бъдат обновени оградите на двора, ще се подмени обзавеждането в сградата на детската градина, ще се достави ново обзавеждане и оборудване на дворното пространство с обособяване на детски площадки, спортен сектор и амфитеатър на открито.

Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца от датата на подписване на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

c