Крушари Общество

Седмица на гората стартира в община Крушари

Със засаждането на млади дръвчета започнаха мероприятията по повод седмицата на гората в община Крушари, съобщиха от местната администрация.

Инициативата е подета от обществените възпитатели към Центъра за социална превенция към Местната комисия за борба с противообществените прояви сред малолетни и непълнолетни.

Сформирана е мобилна група, в която участват малките от детските градини, деца и младежи от Танцов клуб „Василена”, клубът по музика към ЦСП. В инициатива “Лесовъд за един ден” най-активни са младежите от защитеното жилище за лица с умствена изостаналост. Те, заедно с децата от другите групи, ще продължат със засажданетона елхи, брези, ясен и през следващата седмица, като към тях ще се включат всички училища и изнесените групи на детската градина в населените места от община Крушари. Всяко учебно и социално заведение ще бъде посетено и на избраните места ще бъдат посадени дръвчетата. Инициатива на Центъра за социална превенция към МКБППМН се реализира с подкрепата на Държавно лесничейство – гр. Ген. Тошево, участък Крушари.  

След приключване на кампанията децата и учениците ще продължат с еко инициативите, като се включат в почистването на училищни дворове, паркови градини в селата, зелените площи.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *