Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Екип на ФСГ "В. Левски"-Добрич разучава съвременни софтуерни приложения в Полша

С нови ИКТ инструменти са се запознали ученици от ФСГ “Васил Левски“, по време на своята визита в полския град Слупск, информираха от ръководството на добричката гимназия.

"Сияна Минчева и Анджей Чуба от 9 Г клас, Зеррин Кемал, Нели Николова и Мелиса Мустафа  от 10Б клас, заедно с учениците от Полша, Литва и Португалия работиха по групи, разучиха програмата Powtoon (програма за  видеоклипове и презентации) и като краен продукт създадоха видео за престоя си в Полша" споделиха преподавателите, участвали в проектния екип. В дейностите, включени в програмата на проведеното обучение - като наставници, са се включили Милена Николова – координатор на проекта и Марияна Огнева - учител по математика.

С провеждането на обучителния курс, е приключила първата учебна мобилност по проекта „The use of Google Tools and Mobile Apps in the Teaching-learning Process“ („Използване но Гугъл инструменти и мобилни приложения в учебния процес“) на програма Еразъм+. Петимата ученици и двама техни преподаватели от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ – град Добрич, сасе обучавали в Слупск - от 24 до 29 март 2019г. Темата на проведеното обучение е била “Използване на софтуер за създаване на забавни уроци по предмети, където се изучават обичаи и традиции“.

"Домакините от полското частно училище бяха подготвили интензивна и разнообразна петдневна учебна и културна  програма, която включваше още участия в открити уроци, използване на мобилни приложения в обучението, спортни дейности, пътуване до градовете Устка и Гданск, посещения на музеи и забележителности, забавни игри, участие в ученическа борса и др.", разказа преподавателският екип по проекта. След завръщането си, учениците предстои да демонстрират наученото пред своите съученици.  "Учителите имаха възможност да обменят добри практики, методи на преподаване и да подобрят своите дигитални умения. Учениците успяха да създадат положителна атмосфера и много нови приятелства. Тe се сближиха толкова много, че с нетърпение очакват и се надяват да видят своите чуждестранни приятели отново. Със сигурност тази седмица ще остане незабравима за тях и дълго ще споделят своите преживявания и емоции", разказаха още от ръководството на гимназията.

През тази година, от 17 до 21 юни, ФСГ „Васил Левски“ ще бъде домакин на втората учебна мобилност на тема: “Използване на онлайн инструменти за управление на класна стая и създаване на тестове по математика“.  През време на обучителния период ще бъдат включени около 20 ученици и 8 учители. Проектът е финансиран по  Програма „ЕРАЗЪМ+”, Ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“, сектор „Училищно образование“ (КА201). Проектните дейности приключват през месец септември 2020г, уточниха от учебното заведение.

c