Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Жребият за Евро 2019 ще бъде изтеглен от Емил Костадинов - в Албена

На 5 април, в Албена ще се състои официалната церемония по тегленето на жребия за Евро 2019.

Футболната легенда Емил Костадинов - настоящ член на Изпълнителния комитет на БФС, ще изтегли жребия за Евро 2019 за девойки до 17 години. Водещ на официалната церемония ще бъде Гергана Гунчева - спортната журналистка и Мис България за 2004 година.

На събитието ще присъстват делегации на отборите-участници, както и представители на градовете-домакини и футболните клубове, чиито стадиони ще приемат мачовете от първенството, съобщиха от спортния организационен щаб на домакините.

Официалната церемония по тегленето на жребия се домакинства от хотел "Фламинго гранд" в курортен комплекс "Албена".

Четири години след изключително успешно организираното европейско първенство на УЕФА за юноши до 17 години, страната ни за втори път ще приеме голям форум на Стария континент. От 5 до 17 май градовете Добрич, Каварна и Балчик, и курортен комплекс „Албена“ ще имат честта да приемат шестото издание на европейското първенство за девойки до 17 години в настоящия му формат.

Участието на български отбор по футбол за девойки ще бъде дебютно във финалната фаза на турнира. Националките ни получават право на участие като представители на страната-домакин, а компания ще им правят седемте най-добри тима в Европа, преминали през двата квалификационни кръга. За Евро 2019 се класираха отборите на Англия, Холандия, Испания, Германия, Португалия, Дания  и Австрия.

c