Спорт

Предстои Национален шампионат по спортно ходене Добрич 2019

На 6 април в Добрич ще бъде даден старт на Националния шампионат по спортно ходене за 2019 година – част от календара на Българската федерация по лека атлетика. Спортната надпревара ще излъчи 8 първенци на България – при момичетата и момчетата под 16 години, юношите и девойките под 18 и под 20 години, както и при мъжете и жените.

Началото на състезанието ще бъде дадено от 10.00 часа., а участниците ще стартират от булевард„Русия“ (до магазин “Кауфланд”), съобщиха от общинска администрация. Награждаването и финалът ще са на същото място. В 12:30 ч. ще бъдат връчени медалите на победителите.

17 отбора от цялата страна са се записали за участие. Бегачите ще се състезават в дистанции – от 3 до 20 км. В Добрич ще бъде определен и националният състав на България по спортно ходене, който ще представи страната на 20 април, по време на Балканското първенство в Гърция. В надпреварата ще се включи и “златната” Радосвета Симеонова – национален шампион в спортното ходене на 3000 метра с препятствия, както и на 20 км.

Снимка: Списание “Атлетика”

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *