Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Министърът на образованието посети земеделската гимназия в Генерал Тошево

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети днес Генерал Тошево. Повод за визитата бе инспектирането на строително-монтажните работи, които текат в момента, по сградата на Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“.

Там той бе посрещнат от директора на държавното учебно заведение Кристиана Иванова, която заедно с него провери на какъв етап са дейностите по въвеждане на мерки за енергийна ефективност и обновяването на кабинетите в професионалната гимназия. Освен това, министърът се срещна с учителския колектив и ученическия съвет към училището.

Министър Вълчев бе в Генерал Тошево заедно с народния представител Даниела Димитрова.

След посещението в професионалната гимназия Красимир Вълчев, съпроводен от кмета на общината Валентин Димитров, се срещна със служителите, ангажирани в сферата на образованието от училищата и детските градини в Генерал Тошево. Основен акцент в дискусията бяха новостите в образователната политика и намерението на държавата да минимизира риска от ранно отпадане от образователната система. Министърът посочи, че в момента приоритет пред министерството е обезпечаването с кадри на училищата в по-малките и отдалечени региони на страната. Той апелира за по-интензивен диалог между училищата, общините и родителите, с цел създаване на благоприятен климат както за учебния процес, така и за превенция от системни нарушения от страна на деца и младежи от уязвимите групи. Обсъдени бяха още делегираните бюджети и посещаемостта в защитените училища.

Кметът на община Генерал Тошево взе отношение по въпроса и коментира, че въпреки трудностите образованието винаги е било водещ приоритет в нашата община, като това обуславя не само добрите условия за работа на педагозите, но и последващите резултати.

Министър Вълчев остана очарован от дървената пластика, която кметът Валентин Димитров му връчи за спомен от община Генерал Тошево.

c