Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ще има ли изненада от "Добруджа 07" в мач №2 срещу "Хебър"?

Днес се играят вторите срещи от полуфиналната плейофна серия на мъжката волейболна Суперлига. Домакините от "Хебър" ще търсят подсигуряване с още една победа, преди предстоящото гостуване на "Добруджа 07" в Добрич. Мачът на 1 април ще се играе отново в Спортна зала "Васил Левски" в Пазарджик, от 18:30 ч.

След вчерашната победа с 3:0, ето какво сподели Атанас Петров - треньор на "Хебър":

„Доволен съм - един много добре изигран от нас мач. Във всички елементи на играта бяхме стабилни. Състезателите си изпълниха добре задачата. Надиграхме съперника със сервис. Разстроихме посрещането им и бяхме по-добрият отбор във всички елементи. Най-важното е, че нямахме спадове, а изиграхме мача на едно ниво.“

Относно очакванията си за втората среща, наставникът на "Хебър" изрази умерен оптимизъм: "Трудно е да очакваш още една категорична победа. "Добруджа 07" е добър отбор, който може да ни се противопостави. Затова излизаме максимално концентрирани за втория ни домакински мач.“

Усилията от страна на управата на "Хебър", също не са за подценяване. Свободният вход за всички почитатели на волейболната игра, даде очакван резултат - феновете и организацията в залата бяха на ниво. „Подкрепата на публиката бе невероятна и ние благодарим на феновете за това. Удоволствие е да играеш пред такава публика. Тя ни даде страхотна подкрепа. Друго е настроението и мотивацията с такава поддръжка. Ще се борим за нова победа пред нашата публика", коментира треньорът на "Хебър".

Нека припомним, че съставът на "Добруджа 07" не замина за приятелска среща с колегите си от Пазарджик. Състезателите и треньорския щаб на "зелените" са пределно наясно с възможностите и моментното спортно ниво на състава. На този етап от надпреварата във волейболния шампионат, подаръци не се правят и слаби отбори няма. Намек от страна на играчите на Пламен Христов, за изненади в Пазарджик, беше направен още след победата над "Монтана" - в четвъртфиналната фаза.

Вчера "Нефтохимик 2010" показа нагледно какво представлява спортната мотивация. Днес ще е още по-напрегнато за състезателите, но за сметка на това - интересно за феновете.

Източник: bgvolleyball.com

c