Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Кампанията „За повече деца в България“ даде шанс да се роди Никола от Добрич

Нова дарителска кампания „Да помогнем заедно“ се провежда от 28 март до 10 април във всички магазини BILLA у нас, в партньорство с фондация „Искам бебе”. На касата всеки клиент може да направи дарение в подкрепа на каузата за повече деца на България.

Създателката на "Искам бебе" Радина Велчева и майката Светла Йорданова

Съвместната инициатива с фондация „Искам бебе” „За повече деца в България“ стартира в края на март 2016 г. През лятото на 2017 година 1 стотинка от всеки закупен продукт с марка BILLA бе отделяна за финансиране на ин витро процедури, изследвания и здравни консултации за двойки, които мечтаят да станат родители. Така в края на годината още 4 двойки с репродуктивни проблеми бяха избрани чрез жребий и ще получат помощ от фондация “Искам бебе”. През миналата година BILLA проведе кампания „Да помогнем заедно“, в която всеки клиент имаше възможност да направи дарение на каса в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми.
Бяха събрани общо 11 475 лева от дарения на каса. Проведе се и кампания, в която отделяше по 0,01лв от цената на всеки продаден продукт с марка BILLA в цялата страна. Общата събрана сума за периода е в размер на 18 102 лева.

Съвместната инициатива на BILLA и „Искам бебе” вече спомогна за това семейство от Добрич да се сдобие със своята желана рожба. Малкият Никола е бебе от кампанията на БИЛЛА България. Светла Йордановa го роди на 16 февруари 2018 г. в Добрич.

Новата кампания също дава възможност на двойки с репродуктивни проблеми от Добрич и други места на страната да се сдобият с така желаната рожба.

c