Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

"Хебър" спечели и в мач №2 срещу "Добруджа 07"

Тази нощ, волейболистите на "Хебър" надделяха с 3:0 ( 25 : 19 ) ( 25 : 15) ( 25 : 19 ) над "Добруджа 07" и във втората среща от полуфиналната фаза на мъжката Суперлига.

Срещата се изигра отново в зала "Васил Левски". Оттук-натам, за да продължат на финал, възпитаниците на Атанас Петров имат нужда от още една победа, но същевременно пред тях стои и препятствието - домакинските срещи за "Добруджа 07" пред родна публика.

В днешния мач, домакини и гости започнаха равностойно, но след третата точка "Хебър" взе инициативата в свои ръце и дръпна със стабилна преднина. Положението не се промени до края на първата част и "тигрите" приключиха с победа. 

Във втората част играта бе точка за точка до 5:5, след което волейболистите на Атанас Петров излязоха напред. Добруджанци обаче оставиха интригата жива и следваха плътно съперника. Това продължи до 8:8, след което хегемонията бе отново за тима от Пазарджик. Така се стигна и до 2:0.

Без съществена разлика протече и последната част, в която играта също беше точка за точка - до 15:15. След 17:16, "Хебър" показаха добра успеваемост в серия, довеждайки резултата до 23:16. Оттам, за домакините беше въпрос на минути, за да се поздравят с втора домакинска победа.

Най-резултатен в мача бе Велизар Чернокожев с 16 точки (1 ас и 2 блокади) - за "Добруджа 07".

За "Хебър", най-добрите реализатори бяха Брадли Гънтър, който записа 15 точки (1 ас и 1 блокада) и Александър Ляфтов, добавил 11 точки (1 ас и 3 блокади).

Пазарджиклии със сигурност предвкусват финал, но и феновете в Добрич са зажаднели за спектакъл - такъв, какъвто любимците им са предоставяли винаги. Третата и четвърта срещи ще се изиграят в Спортна зала "Добротица", а там изненади със сигурност няма да липсват, както и страхотна подкрепа от добричката публика.

При другата полуфинална двойка "ЦСКА" - "Нетохимик 2010", бургазлии са почти сигурни финалисти, след като днес спечелиха и втората среща в столицата - като гости. Този път с 0:3 (21:25) (20:25) (20:25).

Следващите дати от полуфиналната серия в плейофа са на 5 и 6 април - в добричката зала "Добротица" и в бургаската зала "Младост".

Източник: bgvolleyball.com

c