Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Локализираха откъде е тръгнал пожарът в каварненския хлебозавод

Без пострадали хора се размина гасенето на пожара в каварненския хлебозавод, който пламна в ранните часове на 29 март. Пет пожарни автомобила на РД ПБЗН Добрич са били нужни за потушаването на огнената стихия, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

След евакуацията на служителите, били на смяна по това време, за около 90 минути пожарникарите успели да потушат окончателно всички огнища на пожара.

В резултат на пламъците и дима са унищожени около 300 кв. м от покривната конструкция на помещението, в което възникнал пожарът. Вследствие на огненото бедствие, напълно са унищожени машините, производствените съоръжения и оборудването в работното помещение, от където е започнал пожарът. Все още се уточнява бройката на техническото оборудване, унищожено от пламъците.

Като вероятна причина за пожара, началникът на РД ПБЗН Добрич предположи, че, може би, се касае за късо съединение в електрическата инсталация на предприятието.

Горя хлебозавод в Каварна

В резултат на спешните действия от служителите на пожарната служба е спасена покривната конструкция на хлебозавода, част от машини и съоръжения в горящото помещение, както и тези в съседните цехове. Материалите и суровините, необходими за производствения процес, както и готовата продукция - също са били спасени, вследствие действията на пожарникарите.

c