Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Легендите от Deep Purple идват и в България с The Long Goodbye Tour

През този декември на 2019 година, легендите от Deep Purple ще свирят отново в България - с един много специален концерт!

Със световното турне, озаглавено The Long Goodbye (Дългото сбогуване), преди две години рок величията, започнаха дългото си сбогуване с феновете от цял свят, решавайки да приключат окончателно концертната си дейност. Заради огромния интерес на милионите почитатели по света, в рамките на турнето, Deep Purple и през 2019 ще излязат на рок-сцената в редица държави, в това число и България. Рок идолите са силно впечатлени от многобройните си български почитатели и ще им подарят едно уникално шоу на 7 декември от 20:00 ч., в столичната зала "Арена Армеец".

За концертите си от The Long Goodbye Tour, включително и в България, Deep Purple ще са в титулярния си състав - Иън Гилън (вокал), Роджър Глоувър (бас), Иън Пейс (ударни), Стийв Морз (китара) и Дон Еъри (клавишни).

От 29 март, билетите за The Long Goodbye в България, са вече в продажба в разпространителската мрежа на Евентим , както и онлайн на www.eventim.bg . Цените им са от 60 до 120 лева.

Деца до 10 години влизат без билет, ако не заемат място. Задължително с пълнолетен придружител и попълнена декларация.

На 14 май 2017, за последен път, музикантите от легендарната английска рок група Deep Purplе, бяха в България . Тогава, всички почитатели на рок-идолите, знаеха, че виждат за последно Deep Purplе на една сцена. Следящите историята на групата помнят, как в годините, формацията е търпяла множество промени - както откъм състав, така и като звучене. Последните албуми на Deep Purple - най-вече 'inFinite', е силно концептуален. И, както Иън Гилън споделя: "Ние на свирим ноти, а излизаме на сцената за да представим нашата музика. По начин, който ни е вдъхновил, за да я създадем, споделяйки я с публиката ни по целия свят - без значение дали по време на фестивал или на многохиляден концерт. В последните си продукции ние не се водим от комерсиалната стана на музиката, а по-скоро от въздействието, което целим."

Относно, решението за това прощално турне, вокалиста на Deep Purple, споделя: "Преди време, някой от екипа ни се обърна към нас и каза: "Момчета, вие всички сте със някакви здравословни проблеми". Е, така си - при това е и документирано. Така решихме да започнем нашето дъъълго сбогуване с феновете си по целия свят, тръгвайки на турнето The Long Goodbye. Разбира се, ние всички от групата, сме хора артисти и творци, които ще продължат да се занимават с музика. Това го правим от дълги години и едва ли ще спрем скоро."

Цялото интервю на Иан Гилън за телевизия "Кааос", може да видите в линка:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1115&v=CS9sX1p9dAY

Deep Purple са една от най-емблематичните групи в музикалната история. Те стартират зашеметяващата си кариера през далечната 1968 година и постигат мултимилионни продажби на албуми като “In Rock” (1970), “Machine Head” (1972), “Made In Japan” (1973), “Perfect Strangers” (1984). Великата английска банда е удостоена с отличието Legend Award на Световните музикални награди през 2008, и е член на Rock and Roll Hall of Fame от 2016 година.

“Дългото сбогуване” на пионерите на хард рока няма да мине без изненади. На сцената на най-голямата зала в България ще излязат и специални гост-звезди, които за момента се пазят в тайна.

Снимки: deeppurple.com

c