Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Вечната красота на Двореца в Балчик се пренася в Унгария

Представителната изложба на ДКИ КЦ "Двореца" ще гостува на Българския културен институт в Будапеща в продължение на един месец, съобщават от културния институт.
Фото - изложбата “Вечната красота на Двореца в Балчик” включва снимки на движими и недвижими културни ценности, архитектурни елементи, артефакти и градини изграждащи архитектурно-парков комплекс Двореца.

Авторските снимки на Ясен Казанджиев и Румяна Тенева представляват 40 цветни отражения на впечатленията, които кралската атмосфера в дворцовия комплекс оставя в професионалните фотографи. Разказът за рая на балчишки бряг се допълва от 20 автентични черно-бели фотоси, отразяващи възможностите на безкрайно талантливите италиански архитекти Америко и Агустино, както и на швейцарския градинар Жул Жани, които създават дворцовата архитектурно – паркова композиция.
Изложбата е посветена на красотата, непреходното и вечно влияние на архитектурните стилове, живеещи в едно уникално място на брега на белокаменния град Балчик. Снимките предизвикват колоритност, взрив от енергия и великолепна емоция.
Откриването на изложбата ще се състои на 5 април в БКИ - Будапеща. Официални гости на събитието ще бъдат Уляна Богданска - посланик на Република България в Унгария и Чавдар Петков - ръководител СТИВ.

c