Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В Каварна започна ремонт на пътища за 5,8 милиона лева

Първа копка на ремонта на общински пътища в община Каварна бе направена днес по проект на стойност близо 5 800 000 лв. Той обхваща рехабилитация на четири участъка: Каварна – Топола- Каварна; Каварна – Балчик- Божурец ; Каварна –Балчик – Топола – Местност Иканталъка , граница с Община Балчик и Шабла- Каварна – Раковски – Иречек, съобщават от общинската администрация в Каварна.

И четирите трасета ще бъдат преасфалтирани и прекарани оптични кабелни мрежи, като в Божурец и в Местност Иканталъка ще бъдат подменени и бордюрите.

По време на ремонта ще бъде направена нужната организация свързана с безпроблемното движение. Във връзка с наближаващия летен сезон пътят Каварна –Балчик – Топола – Местност Иканталъка ще бъде завършен пръв.

„Днес откриваме строителството на първия от няколко големи инфраструктурни проекти, които ще се реализират на територията на община Каварна, благодарение на спечеленото от Общината Европейско финансиране. Изпълнението на този проект ще допринесе не само за подобряването на инфраструктурата в района, но и за развитието на местния бизнес и на туризма. Благодаря на всички колеги от общинска администрация, които работиха по този проект. Пожелавам на строителите спорна работа и добро време. Община Каварна ще следи обектът да бъде изпълнен качествено и в срок. На добър час!“, заяви кметът на Община Каварна Нина Ставрева.

c