Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Боян Янков и Павлин Русев от мотоклуб "Орлите" - Добрич ще се състезават в Републиканския шампионат по мотокрос

И тази година мотоклуб „Орлите” - Добрич, има състезатели на Републиканския шампионат по мотокрос, съобщиха от клуба. Състезателите Боян Янков и Павлин Русев ще се съревновават в клас МХ.

Боян Янков започва състезателната си кариера през 2011 година и оттогава печели отличия от традиционни състезания в Змеево, Главиница, Дичево, Бяла, Русе, Кичево и др. Той се състезава в дисциплина Мотокрос, клас МХ с Кавазаки KX450 F и състезателен номер 14.

Павлин Русев стартира състезателната си кариера тази година и ще се състезава в дисциплина Мотокрос, клас МХ с Кавазаки 250 и състезателен номер 566 .

Поради тежки травми Ангел Ангелов няма да участва в шампионата до пълното си възстановяване, посочиха още от клуба.

Боян Янков

За осма поредна година Републиканският шампионат по мотокрос  ще стартира на мотополигон „Порой“.

Официалното откриване на Grand Prix Поморие 2019 ще бъде в неделя, 31 март, от 10:30 часа в с. Порой, след което ще започнат и официалните стартове за сезон 2019 на Републиканския шампионат.

Това ще бъде първото от общо деветте състезания на националния шампионат, като традиционно домакини след черноморския кръг ще бъдат мотополигоните в Троян, Левски, Самоков, Благоевград и Айтос. Тазгодишният шампионат се провежда в памет на една от емблемите на родния мотоциклетизъм Тотьо Чакъров. Човекът, който конфигурира и подготвя всички трасета за мотокрос у нас. Наричат го архитекта на кросовите трасета.

Мотополигон „Порой” е едно от най-атрактивните и трудни трасета за мотокрос в България, като неговата пясъчна „настилка” е огромно предизвикателство за състезателите от всички класове. В Grand Prix Pomorie 2019 заявки за участие са подали над 100 състезатели, които ще се състезават в класовете МХ65, МХ85, МХ2, МХ1, МХ40 и МХ.

Програмата на Grand Prix Pomorie 2019 включва свободни тренировки, квалификации и един манш за МХ/МХ40 в събота, а в неделя след официалното откриване, което е в 10.30 ч. са и същинските състезателни маншове.

c