Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Митрополит Йоан прави първа копка на най-високия храм в Добрич (обновена)

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще води церемонията по първа копка на новия православен храм „Св. Лука Кримски“ в квартал „Добротица“. Тя ще се състои на 31 март от 11.30 часа на терена, на който ще се изгради храма.

В събитието ще вземат участие кметът Йордан Йорданов, общинска администрация, цялото духовенство на добричката духовна околия и граждани. Храмът в най–младия квартал на Добрич ще се изгради, благодарение на безвъзмездно отстъпения с решение на Общинския съвет терен и със спомоществователството на дарители.

Проектът на храма е дарение от Арх. Петър Николов и инж. Пенчо Керванов. Сградата ще е висока 16 метра, което определя храма като най–високият в Добрич.

Организирана е кампания по набиране на средства. До момента са събрани над 25 000 лв.

Пред високото тяло в центъра на града могат да се правят дарения и да се закупят билети за предстоящия благотворителен концерт на 12 април в Спортна зала ‚Добротица“. В грандиозния концерт ще  участват мега звездите, родени в Добрич - Миро, Преслава, Ваня Вълкова, Ивелина Колева, ПФА "Добруджа" и деца от училище „Св. Климент Охридски“.

c