Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Йоанна Димитрова от Добрич е финалист в Националната надпревара Spelling Bee

Шестокласничката Йоана Димитрова от добричкото училище по изкуства ”СВ. Климент Охридски”, се класира първа на регионалния кръг в състезанието по английски правопис Spelling Bee, с гордост съобщиха от ръководството на учебното заведение.

В Регионалното състезание, след оспорвана надпревара за Националния финал на "Спелинг Бий", освен Йоанна Димитрова от Добрич, се класираха Георги Павлов и Микаела Павлова от Варна.

Този междинен етап от езиковата надпревара е част от Националното състезание, започнато от доброволци от Корпуса на мира през 2011г. И през тази година, учениците мериха сили в градовете София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Благоевград, Монтана, Разград и Сливен.

Тазгодишният Spelling Bee шампион на България ще бъде определен на 21-ви април, по време на финала от националната надпревара в София.

През месец февруари, над 6600 ученици от 311 училища в България на възраст до 14 години се състезаваха в езикови умения по английски. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява.

В училищния кръг, участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември, а за регионалния кръг, пред тях стоеше предизвикателството да научат 700 думи.

За финалната подготовка, която ще се проведе в Американския колеж - София, учениците трябва да научат 800 думи.

Награда за всички финалисти и техните преподаватели, е участие - от 7 до 13 юли, в летен езиков лагер в Банско.

Източник: spellingbee.bg

c