Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

ВМРО-Добрич увеличава присъствието си в националното ръководство

Трима представители на структурите на ВМРО в Добричка област бяха избрани за членове на Организационният съвет на патриотичната организация от редовния й конгрес, проведен на 23 март, съобщиха от централата на партията в Добрич.

През изтеклия мандат във върховния ръководен орган на ВМРО между конгресите бяха народният представител Йордан Йорданов и общинският съветник от ВМРО в Добрич Пламен Николов. Двамата бяха преизбрани и за следващите три години. Свое представителство в Организационния съвет получи и структурата на ВМРО в Балчик в лицето на нейния председател и общински съветник в морския град Георги Георгиев. Народният представител Йордан Йорданов пък бе избран в 16-членния Национален изпълнителен комитет на ВМРО – Българско национално движение. Разширеното присъствие в националното ръководство е признание за изключително добрите резултати, постигнати от структурите на ВМРО в Добричко през изминалите три години. Организациите на патриотите в областта постигнаха над средните за страната резултати в изборите за президент и за 44-о Народно събрание. Структурата в Балчик пък спечели частичните избори за Общински съвет, проведени през  октомври 2016 г.

В приетите от конгреса отчети бе отбелязана активната работа на структурите на ВМРО в Добричка област, която бе определена като една от добре развитите в организационно отношение.

Конгресът преизбра с  516 гласа вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за председател на ВМРО. Един лидер е толкова силен, колкото са силни и имат доверие в него хората, които го следват. Аз съм на този пост благодарение на вас. Националното ръководство успя да мотивира структурите по места и членовете, че има смисъл да се борим, каза в словото си след избора Каракачанов. Той цитира легендарния водач на ВМРО Тодор Александров: „Едно дело побеждава, когато за него се води борба. Ние продължаваме да водим борба за отстояване на българския национален идеал, категоричен бе Каракачанов.

Най-активният български евродепутат Ангел Джамбазки бе преизбран за зам.-председател на ВМРО. Заместници на Каpакачанов са и народните представители Искрен Веселинов, доц. Милен Михов и Атанас Стоянов. Организационен секретар и през следващия мандат ще бъде народният представител Юлиян Ангелов.

Конгресът на ВМРО бе уважен от десетки гости –политици от приятелски партии от семейството на Европейските консерватори и реформисти,Петър Колев – председател на новата политическа сила в Македония – Гражданска демократска уния, Стоян Близнаковски представляваше приятелската  ВМРО – Народна партия,  лидерът на Атака Волен Сидеров,  представители на българските общности в Македония, Западните покрайнини и Албания,неправителствени организации,  учени и общественици, споделящи възгледите на ВМРО.

c