Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

В препълнена зала в Добрич студия "Зорница" представи „Криворазбраната цивилизация“

С успех премина премиерата на постановката „Криворазбраната цивилизация“ на Театрална студия „Зорница“ с ръководител Ема Георгиева при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“, съобщиха от културния институт.

На 25 март се състояха първите три представления в препълнената зала „Зорница“, а старшата група на Театралната студия за пореден път се представи на ниво.

„Криворазбраната цивилизация“ е сатирична пиеса от Добри Войников, създадена и публикувана още в края на 19-ти век в Букурещ. Съдържайки в себе си и фолклорни мотиви, пиесата осмива начина, по който в България се приемат модните вълни, идващи от Запада. Поради актуалността на тематиката „Криворазбраната цивилизация“ продължава да се играе с успех по сцените на театрите в цялата страна вече повече от столетие.

Режисурата и сценичната адаптация на настоящия спектакъл са дело на Ема Георгиева. а сценографията и музикалното оформление „виновници“ са съответно на Румяна Стоянова и Николай Иванов.

До края на месец март са предвидени още няколко представления специално за учениците от гимназиите и средните училища на територията на Добрич. Очаква се спектакълът да продължи се играе на сцената на зала „Зорница“ и през април, за да може максимално широк кръг публика да се наслади на постановката.

c