Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Пробация за пласьор на порнофайлове с малолетни, след споразумение с прокуратурата в Ген. Тошево

Разпространител на порнофайлове с непълнолетни, е получил наказание от 1 год. пробация, 100 часа безвъзмезден труд и 200 лева глоба, след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

С постигнатото споразумение, 25-годишният Пламен Д. е приел да търпи наказание от 12 месеца задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи и подписване пред пробационен служител. Одобреното от съда споразумение, което подсъдимият е сключил с Районната прокуратура в Генерал Тошево - за разпространение и държане на порнографски материали с участието на лица, ненавършили 18 години, на младия мъж е била наложена и пробационна мярка от 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото и глоба в размер на 200 лева.

Пламен Д. е успял да разпространи до множество потребители в интернет 97 файла с порнографско съдържание, за създаването на които били използвани лица, ненавършили 18 години. Това станало на 30 декември 2016 г. Освен за разпространение, мъжът е бил уличен и в съхраняването на 665 фото- и видеофайла със същото съдържание, които били открити на личния му компютър.

Споразумението е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

c