Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Кина Драгнева: Аз изпълних дълга си, давам път на младите

Казусът с пенсионирането на директора на детска ясла №5 „Пролет“ в Добрич Кина Драгнева бе коментиран и по време на заседанието на Общинския съвет.

Въпросът бе поставен от Илияна Нейкова и Калинка Петкова – представители на майките, организирали подписката против освобождаването на Кина Драгнева.

Те отправиха към кмета Йордан Йорданов въпроси за това „кое налага нейното освобождаване точно сега. Ако отговорът е пенсионната възраст, то, защо г-жа Драгнева не бе освободена още през 2017 година, когато е навършила такава и Вие вече сте били в управлението на град Добрич“, попитаха те кмета. Поискаха да знаят също дали той има намерение да се вслуша в мнението на обществото, както и дали ще бъдат спазени при избор на нов директор на яслата изискванията на Наредба №26 от 18.11.2008 г. за устройството и дейността на детските ясли, детските кухни и здравните изисквания към тях, според който директор на детска ясла може да бъде лице с висше образование по специалността медицина или медицинска сестра или акушерка с образователно-квалификационна степен бакалавър и трудов стаж не по-малко от една година.

„Всички могат да видят, че детската ясла е с прекрасна визия и европейско ниво, служителите са на професионално ниво, децата са спокойни, ние родителите – също. Всичко това се дължи на г-жа Драгнева“, заявиха майките

„Всеки директор на детска ясла или детска градина е провеждал разговори с нас какъв времеви хоризонт вижда за пенсиониране. С всички директори сме сядали на разговори и те са изразявали своето желание до какъв период и кога биха предали на следващия директор своята работа“, каза Йордан Йорданов. Той заяви, че уважава много г-жа Драгнева. „Всички виждаме колко много тя е направила за детската ясла и сферата на образованието, като цяло“, каза той. И заяви категорично, че не е вярно, че пенсионирането на Кина Драгнева в този момент е свързано с изборите.

„Не зная защо някой остава с впечатление, че Общината не уважава г-жа Драгнева. Напротив, това изобщо не е така“, заяви още кметът.

„Не мога да скрия вълнението си, не мога да не кажа  огромното човешко благодаря. Да кажа, че съм благодарна на съдбата си и на ориста, която имам“, заяви Кина Драгнева, която е общински съветник от ГЕРБ. Тя благодари на много от колегите си общински съветници, които са помогнали детска ясла пролет да е с такъв приятен, уютен и желан вид. Благодари и за подкрепата на майките.

„Аз изпълних дълга си. Благодаря за всичко! Давам път на младите. Убедена съм, че в колектива на детска ясла "Пролет" има специалисти, които са достойни и могат да я ръководят. От 10 медицински сестри, седем са със степен бакалавър или магистър. А, това, което съм оставила, е пример за подражание“, каза в заключение Кина Драгнева, която получи аплодисментите на колегите си общински съветници и присъстващите в залата.  

Снимка: Личен архив

c