Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

В Каварна връчиха грамоти на наградените в Националния конкурс "Моята ЕДЕН дестинация"

В град Каварна връчиха грамотите на учениците, наградени от Министерството на туризма, за участие в конкурса за детска рисунка "Моята ЕДЕН дестинация", съобщиха от пресцентъра на морската администрация. Ина Пенчева, Ванеса Георгиева, Аделина Николова, Християна Белчева и Валери Димитров, са учениците, чиито рисунки бяха номинирани за награда в конкурса, обявен през миналата година от Министерството на туризма.

Екскурзия за наградените художници и тяхната преподавателката по изобразително изкуство Елена Русева от СУ „Стефан Караджа“, е обещал кмета на град Каварна, по време на връчването на грамотите.

Припомняме, че през месец февруари, за рисунката си на параклиса „Св. Атанасий Велики“ в Неделнишкия манастир 13-годишната Нанси Йорданова от Драгоман беше обявена за големият победител в тазгодишния конкурс „Моята ЕДЕН дестинация в България“.

Журито на конкурса определи и две втори места за Николета Маринова - на 13 години от гр. Каварна, чиято рисунка за дестинация Каварна, получи 128 точки, и Ралица Ганева - на 12 години от Попово, рисунка на тема „С България в сърцето - Каварна“, за дестинация Каварна, получила също 128 точки.

По регламент, изборът на победителите в конкурса за детска рисунка "Моята ЕДЕН дестинация", се определя чрез онлайн гласуване.

Рисунките представят детското виждане за природните и историческите обекти, обичаи, бит и фестивали в дестинацията. Целта е да се популяризират по-малко познатите туристически места у нас. В ЕДЕН мрежата на България са включени 17 общини от цялата страна - Ямбол, Драгоман, Ардино, Чавдар, Мездра, Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали.

В периода от 7 март до 5април, част от отличените рисунки в конкурса „Моята ЕДЕН дестинация в България“, посрещат пътниците на Терминал 2 на Летище София

Преди това - в периода от 22 до 24 февруари, изложбата бе в Античен комплекс „Сердика“, а от 27 февруари до 5 март експозицията бе в „Клуба на народния представител“ в Народното събрание.

Източник: Министерство на туризма

c