Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Хор "Добрич" влиза за репетиции в обновената зала на НЧ "Добрич 2017"

Завършено е обновяването на хоровата репетиционна в сградата на НЧ "Добрич 2017", където предстои да започне да работи хор "Добрич". Обновяването на читалищното помещение и превръщането му в модерна репетиционна зала, е осъществено с труд и средства на хористите и лично на диригента Димитър Вангелов, съобщиха читалищното ръководство.

Техническото оборудване в основната зала за репетиции, е осигурено от сдружение „Хор Добрич“. Отоплителните уреди и мебелировката са предоставени от читалищното настоятелство. В края на 2018 г., читалището предостави две пиана, за работата на добричкия хор. Едното - KAWAI, ще се използва в в основната репетиционна, а другото - "Белрус", е разположено в залата, където ще се провеждат груповите репетиции на хористите.

Обзавеждането и дизайна в двете репетиционни зали на Хор "Добрич", е било изцяло съобразено с изискванията на диригента на хоровия състав - Маестро Димитър Вангелов, уточниха от читалищното ръководство.

Работата на Хор "Добрич", в обновения вече репетиционен комплекс на НЧ „Добрич-2017“, се очаква да започне пред идните дни.

c