Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Хиляди засадени млади дръвчета в Ген. Тошево преди и за Седмицата на гората

За мащабна поредица от инициативи, насочени към озеленяване и засажадане на нови дървесни видове в обществените пространства на град Генерал Тошево - около Седмицата на гората, съобщиха от пресцентъра на СИДП.

На 2 април, със залесяване на едроразмерни фиданки пред сградата на ДГС - Генерал Тошево, официално бъде отбелязано началото на традиционната Седмица на гората. Проявите ще продължат с Дискусионна кръгла маса и посещение на Демонстрационния учебен обект в стопанството.  В научния форум, който ще се проведе на 3 април, ще участват всички служители на териториалното поделение. За следващият ден е предвидено засаждане на фиданки от местни видове с граждани, ученици и представители на различни институции в междублокови пространства и зелени площи в общинския център.

С кедър и червен дъб залесяват нова гора в Генерал Тошево

От дружеството припомниха, че на 21 март - Световния ден на гората, служители на горското стопанство, заедно с деца от училища и детски градини на общината, участваха в залесяването на 2,5 декара от новата млада гора на Генерал Тошев - с 1600 фиданки, предоставени от местното ДГС.

c