Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Петър Атанасов спечели престижния билярден турнир Dobrich Open 3

Варненецът Петър Атанасов успя да спечели билярдния турнир Dobrich Open 3. Това е втора поредна победа за майстора на билярдната щека от Варна, който и в предишното турнирно издание през месец февруари, надделя над всички съперници.

До финала на 24 март, Петър Атанасов достигна, преодолявайки най-напред Николай Лазаров (Варна) с 6:5. На следващия етап, шампионът игра срещу своя съименник Петър Атанасов (Каварна), побеждавайки го с 6:2. На четвъртфинала, той победи с 6:5 Георги Заведжиев (Варна). Последва спечелване на полуфинала срещу Николай Трайков (Варна) с 6:3, за да се стигне до изключително напрегнатия и пълен с обрати финал. В него, един срещу друг се изправиха двамата съграждани Любо Костов и Петър Атанасов. До финала на Dobrich Open 3, Любо Костов достигна с абсолютна лекота, като се изключи оспорваната среща с добричкия ас Николай Пенчев - двубой, завършил с 6:5 за варненския билярдист.

Развоят на самата финална битка също предвещаваше предвидима победа на Любо Костов, тъй като той успя да поведе доста бързо с 5:1 победи. Последва обрат в играта на Петър Атанасов и той съумя да изравни победите до 5:5. До крайното 7:5 се стигна след множество грешки, от страна и на двамата състезатели, но в играта на стратегическа подредба и нерви - отново по-добре подготвен се оказа Петър Атанасов. Така, второто място остана за Любо Костов.

До малкия финал достигнаха Николай Трайков (Варна) и победителят в първото издание на Dobrich Open - Данаил Генчев (Варна). Шампионът от Dobrich Open 1, без особени трудности спечели със 7:3 и така взе бронза в третото издание на билярдния турнир в Добрич.

25 участника се бяха регистрирали за участие в мартенската надпревара на престижния билярден турнир в Добрич. От местната билярдна школа, най-добре се представиха хедлайнера и двигател на турнира - Николай Пенчев, както и Красимир Костадинов, които достигнаха до четвъртфиналната фаза, класирайки се в призовата осмица.

Майстори на билярда и музикални звезди в третото издание на “Добрич Оупън”

Както вече Про Нюз Добрич написа, любопитен и интересен факт в това издание беше участието на звездното музикално дуо - братята Пламен и Иво, които също се регистрираха и приеха предизвикателството да кръстосат билярдни щеки с профитата в този спорт. Все пак - баткото Пламен Добрев успя да спечели две победи срещу Димитър Узунов (Добрич), а Иво Добрев дори имаше шанс да продължи напред. но спечели 4 победи срещу Георги Дроботов (Бургас), който пък успя да надделее шест пъти над музикалния талант.

И по време на третото турнирно издание на Dobrich Open - този път на 9-а топка, организаторите от Добрич бяха добавили 500 лева към наградния фонд, осигурени от спонсорите на надпреварата.

"За нас е особено радващ факта, че се след трите издания на Dobrich Open, се оформи едно стабилно ядро от класни състезатели, които редовно идват за участие в надпреварите. Не е пресилено да кажем, че работим в чудесен синхрон с нашите колеги и приятели от Варна. Действително, онова което правим заедно, се базира на спортменството и колегиалното уважение. От организационна гледна точка, сме подготвили интересни изненади за следващите издания и някои от тях ще споделим, щом наближи турнир №4.

Определено, отсега можем да обявим, че в края на 2019 година предстои турнирен Гранд финал. Разбираемо, условията в него ще са също гранд - играчи, награден фонд, организационно ниво и пр. Дотогава ни предстои още доста работа, упорити тренировки и в изобилие от най-добрата добавка - ентусиазъм за работа", споделиха, след като загасна осветлението на състезателните маси в Билярд клуб Формула 1, организаторите на Dobrich Open.

c