Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

"Добруджа 07" срещу "Монтана" - развръзката или реванш за загубата в Добрич

В днешния ден - 23 март, за почитателите на волейболната игра ще бъде доста интересно. Интересно и напрегнато ще е и за заклетите клубни фенове, заради предстоящите срещи-реванши от 1/4-финалите в мъжката Суперлига. Три двойки ще играят днес, като и в трите мача, домакините ще се опитат да спечелят пред собствена публика, за да стигнат до трети - решителни мачове в серията.

Срещите започват почти по едно и също време - от 18:00 е мачът в Разлог, а от 18:30 ч. са останалите два - в София и Монтана.

Най-напрегната и обещаваща титаничен сблъсък, ще бъде срещата между съставите на "Монтана" и гостуващия тим на "Добруджа 07". За волейболистите на Пламен Христов, изхода от битката в спортна зала "Младост", може да е решаващ за директното класиране на полуфиналния етап от плейофите. Още в зала "Добротица", двата тима направиха заявка, че са категорично решени да дадат най-доброто на което са способни, за да отстранят противника. На свой терен, "Добруджа 07" успя, макар и трудно - с победа 3:2, да вземе важна преднина преди днешната среща. Монтанчани днес нямат друг вариант освен победа, ако искат да запазят шанс за продължаване в борбата за челните места в решителният етап от шампионата. Категорично - днес, това ще е най-оспорваният и завързан двубой.

Не по-малко важен и решаващ - за домакините от София, ще е сблъсъка между волейболистите на "Левски" и "Нефтохимик 2010". Тази среща ще бъде излъчвана пряко по телевизия "Diemа Sport 2" и почитателите на волейбола могат да я проследят на живо. Съставът на "Левски", също както и монтанчани, ще играят единствено за спечелване на двубоя и постигане на реванш за загубата в първата среща. На 20 март "Нефтохимик 2010" успя да се наложи с 0:3 гейма. От друга страна - миналогодишните шампиони, ще са малко по-спокойни психически, след като имат преднина от една победа. Ако успеят да реализират втора победа в София - ще отстранят "Левски" и се класират за полуфинал.

В Разлог, където домакините от "Пирин" посрещат състава на "ЦСКА", също ще направят всичко по силите си за да спрат устрема на "червените", които пък гонят приключване на серията в два мача. Двубоят ще се играе в разложката зала „Спортна“ и започва най-рано - от 18:00 ч.

До момента, единственият полуфиналист е волейболният състав на водача "Хебър". На 22 март, водача във временното класиране, без особени усилия спечели и втората четвъртфинална среща срещу "Дунав" - с 0:3 (21:25) (10:25) (16:25), и очаква победителя от 1/4-финалния двубой - "Добруджа 07"-"Монтана".

Ако се стигне до решаващи трети двубои - те ще бъдат играни на 26 март (вторник).

c