Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В Албена очакват да се запази нивото на туристите от миналата година

Няма сериозен спад на записванията за летуване в „Албена” – в рамките на 3 до 5 % в момента, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев.  Дружеството разчита да задържи нивата от миналата година. Записванията към момента са в рамките на 75 % от годишните, което, според Красимир Станев, е нормалният ход на нещата. В края на май ще е ясна конкретната информация. Във всички случаи ще има някакъв спад, както по цялото Черноморие, така и за „Албена”, прогнозира изпълнителният директор на дружеството. Според него, обаче, положението за момента не е тревожно. Миналата година са реализирани 1 670 000 нощувки, усилията ще бъдат насочени това ниво да се задържи и през тазгодишния сезон. Към момента се очертава спад от европейските туристи.

За съжаление, при руските летовници вече втора-трета година се подчертава тази тенденция, допълни Красимир Станев. Той отбеляза, че тази година  за първи път е отчетен по-сериозен спад при германците, които за  са главният пазар за черноморския курорт.  

„Но полагаме много голямо усилие за допълнителни групи туристи – основно за спорт, за симпозиуми, събитиен туризъм. Мисля, че ще успеем да възстановим спада от туроператорите чрез усилията на нашия собствен малък немски туроператор, който тази година ще удвои броя на гостите за „Албена” спрямо миналата година” -  посочи Красимир Станев.

Първите гости в комплекса се очакват за Великден, предимно от Румъния и България.

c