Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Приказен рожден ден сътвориха в детска ясла „Пролет“ (Снимки)

Приказката на Ханс Кристиян Андерсен „Палечка“ пресъздадоха с танци, усмивки и детско вълшебство малчуганите от детска ясла „Пролет“ в Добрич.

Спектакълът, дело на екипа на детското заведение, бе посветен на 43-ия рожден ден.

Той омагьоса с разказа за „мъничкото момиченце, много нежно и миличко. На ръст не по-голямо от човешки палец“. Приказният спектакъл започна с появата на Палечка от чудно хубавото цвете, прилично на лале. За да продължи с разказа за срещите й с малките жабки, рибки, майски бръмбари и пеперуди, мишчици и лястовички.

Децата и техните педагози и медицински сестри бяха бурно аплодирани от многобройната публика.

Детска ясла „Пролет“ е мястото, където песните, игрите и забавленията са всекидневни, където децата се чувстват щастливи, споделиха от екипа на детското заведение. За празника си то посрещна много официални гости, родители, баби и дядовци. Сред тях бяха заместник-областният управител Красимир Николов, кметът Йордан Йорданов, заместник-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

В публиката бяха и бивши възпитаници от първия випуск на детска ясла „Пролет“, постъпили през 1976 година, чиито деца също са отгледани в реномираното детско заведение.

Кметът Йордан Йорданов пожела на децата и екипа на детското заведение да са здрави, да постигат целите си. От името на Общината бе поднесена благодарност за обичта, професионализма и благородството, за да растат децата на Добрич безгрижни, радостни и щастливи. 

По традиция бе отслужен водосвет за здраве от отец Георги.

Директорът на детската ясла Кина Драгнева благодари на Общината, на многобройните дарители за подкрепата, която оказват, а на родителите – за доверието.

c