Здраве Общество

Приключи цялостният ремонт на отделението по хемодиализа в МБАЛ Добрич

На 25 март ще бъде официално открито изцяло обновеното отделение по хемодиализа в Многопрофилна болница за активно лечение, съобщиха от ръководството на добричкото болнично заведение.

Както вече Про Нюз Добрич писа, в края на миналата година Министерство на здравеопазването отпусна средства на болниците в страната  за закупуване на хемодиализни апарати. МБАЛ Добрич получи сумата от 130 000 лв. Финансовите средства бяха използвани за закупуването на нови седем хемодиализни апарата. Същевременно, отделението бе напълно ремонтирано и обновено със средства на лечебното заведение и от спонсори, уточняват от управата на болницата.

Напълно обновено е отделението по Хемодиализа при МБАЛ-Добрич

Припомняме, че в отделението започна подмяна на дограмата, отоплителната система, осветление, подовите настилки, както и монтиране на окачени тавани. Докато се извършваха всички ремонтни дейности, функционирането на отделението по хемодиализа не беше прекъсвано. Всичко това е приключило и оттук натам предстои да бъде в полза на пациентите, които са и предстои да бъдат настанени в отделението, със задоволство отбелязаха от ръководството на МБАЛ Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *