Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Тони Димитрова гостува с "Да минеш под дъгата" в Концертна зала "Добрич"

Тони Димитрова и актьорите от Бургаски драматичен театър "Адриана Будевска" гостуват тази вечер (19 март) от 19:00 ч., със спектакъла „Да минеш под дъгата“, на сцената в Концертна зала "Добрич".

"Да минеш под дъгата" на британския писател Питър Куилтър, е една пиеса за цената на успеха и за непостижимостта на човешкото щастие.

Мнозина са запознати с разказа в холивудската версия на мюзикъла „Магьосникът от Оз". Там, малкото момиченце, с кошничка в ръка, подскача по жълтата пътека и пее: „Някъде там под дъгата". Повтарят името ѝ - Джуди Гарланд. Магията се е случила, милионите зрители са влюбени и омагьосани.

В сценичната адаптацията на Борислав Чакринов, се разказва за последните лъчи на дъгата. За последните концерти на Джуди Гарланд в Лондон, няколко месеца преди смъртта ѝ. Край нея са нейният последен съпруг Мики Дийнс и любимият ѝ пианист Антъни.

Десетина години след написването си, пиесата „Да минеш под дъгата" успешно шества по театралните сцени от Уест енд  до Бродуей.

Добричката публика ще я види в изпълнението на великолепното актьорско трио - Тони Димитрова, Веселин Плачков и Асен Лозанов.

Снимки: burgteatre.com

c