Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Пълна подкрепа за "Добруджа 07", "Монтана" също води фенове за първата среща в Добрич

Пълна зала и безрезервна подкрепа от своите фенове очакват волейболистите на "Добруджа 07", за първата среща с "Монтана" в 1/4-финалните плейофи на мъжката Суперлига. Момчетата на Пламен Христов завършиха редовния сезон на четвърто място и влизат в плейофната фаза срещу преследвачите от Монтана, които са на петата позиция. Първият двубой ще се играе от 18:30 ч. на 20 март, в спортна зала "Добротица". Срещата ще бъде ръководена от плевенска съдийска бригада - Игнат Митев и Ваня Първанова.

От клубното ръководство на "Монтана" също информираха, че съвместно с местната Община са организирали поддръжници на отбора, които ще пристигнат за гостуването в първата среща, която по силата на спортния правилник ще се играе в Добрич.

Очертава се, двубоите между двата тима да са най-оспорваните в тази фаза от надпреварата за челните места в шампионата. Всички прогнози сочат, че измежду четирите плейофни двойки, вероятността "Добруджа 07" и "Монтана" да стигнат до трети решаващ сблъсък е най-голяма.

По регламент - в четвъртфиналната фаза се играе до две победи от три мача. Реваншът е в зала "Младост" в Монтана, на 23 март (събота). При 1:1 победи, третият мач е предвиден за 26 март, отново в добричката зала „Добротица“.

Победителят от двойката ще се изправи на полуфинал срещу спечелилия в другата четвъртфинална двойка, в която играят водачите от редовния сезон - "Хебър" и осмите - "Дунав". В полуфиналната фаза се играе до три победи от пет мача. Първоначалните обявени дата за полуфиналите са на 31 март, 1, 5, 6 и 9 април.

ВАЖНО! По регламент - отборът, който има домакинско предимство, разполага с правото за избор на последователността на домакинските мачове, т.е. дали да са първо в собствената зала или в залата на съперника.

Източник: bgvolleyball.com

c