Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Започват проверки на сезонните тераси в Добрич

Тази седмица в Добрич започват проверки на сезонните тераси, за да се установи дали собствениците на обекти са подали заявления за разрешение да ползват тези места.

Това съобщи зам.-кметът по икономическо развитие и европейски фондове на общината Росица Йорданова. Пролетта вече е факт и сезонните тераси започнаха своята дейност, посочи Йорданова.

По нейните думи, често търговците се бавят или забравят да подадат своите заявления, не представят при проверки своите разрешения, съответно дейността на терасите не е обложена и таксите не са платени. В започващата контролна дейност ще участват служители от две общински дирекции – за устройство на територията и строителен контрол и по икономическо развитие.

Целта на проверките е да се види кой каква площ ползва и съответно да се съставят констативни протоколи за онези търговци, които не са спазили своите задължения, предупреди зам.-кметът. По същия начин бил открит въпросът и с автоматите за кафе, чиито стопани също често забравяли своите ангажименти.

c