Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Трима добрички каратеки на почетната стълбичка в Международния турнир "Никон Оупън" 2019

През двата дни на изминалия уикенд - на 16 и 17 март, се проведе седмото издание на изключително престижния Международен турнир "Никон Оупън" 2019, в който си дадоха среща над 1000 каратеки, представляващи 80 клуба от 22 различни държави.

В изключително оспорваните спортни схватки и при страхотна конкуренция - превърнала турнира в мини Световен шампионат, достойно участие записаха и младите добрички карате бойци на Сенсей Стоян Димов. Състезателите на КК "Никон Добрич" успяха да се преборят с конкуренцията в своите възрастови групи, спечелвайки 3 сребърни и 1 бронзово отличие.

Искрен Илиев успя да се пребори за бронза в категорията при момчетата до 12-годишна възраст (до 40 кг.). В отборните битки при момчетата до 10 и до 12-годишна възраст, малките "никончета" успяха да надделеят над всичките си опоненти, влизайки във финалите схватки. Искрен Илиев спечели сребро и от участието си с националния отбор на "Никон България" до 12 години, а Боян Христов и Кристиян Василев играха финали и се окичиха със сребърните отличия при 10 годишните.

Изключително силно представяне направи и 6-годишният талисман на "Никон Добрич" Георги Иванов, който надделя в седем поредни срещи, но допусна загуба при следващите две и остана на 5-ата позиция в дисциплините в категория до 8-годишна възраст.

В битките за медалите през двата дни, домакините и организатори на спортната надпревара - КК "Никон_България", не изневериха на борбения си дух и успяха да спечелят 16 златни, 11 сребърни и 17 бронзови медала, като по този начин безапелационно застанаха начело в комплексното класиране. Втори - с най-много спечелени отличия, се класираха състезателите на "Шурикен" (Кюстендил), а тима на "УТЕ" от Унгария, остана на третата позиция.

В класирането по националности, България е на първо място с най-много спечелени златни медали, следвана от националните състави на Македония и Унгария.

КК “Никон” приема 25 държави на международния турнир “Никон Оупън 2019”

Още в началото и на това издание на "Никон Оупън" стана видно, че именно участието на толкова именити световни и европейски величия, вдигат рейтинга и интереса към най-голямата и класна надпревара по карате в страната. В истинска атракция и жива демонстрация на страхотно техническо майсторство - за зрителите в столичната зала "Асикс Арена", се превърна показаното от водещите национални школи по карате. Умения демонстрираха представителите на Франция, Италия, Германия и Украйна, както и всички съседни наши държави. В същото време, участниците от по-далечните дестинации - Азербайджан, Алжир, Ботсвана и Непал, внесоха допълнителен колорит, превръщайки тазгодишния турнир в мини Световна надпревара.

Запитан от Про Нюз Добрич, преди заминаването си за "Никон Оупън", Сенсей Стоян Димов заяви, че не си прави илюзии за конкуренцията, която очаква да срещнат неговите възпитаници по време на надпреварата. Веднага след връчването на отличията на победителите, Сенсей Димов беше изключително щастлив, заявявайки: "Няма как да не се чувствам горд от постиженията на всеки мой ученик. Играха по минимум 3-4 срещи докато се стигне до загуба или медал в тази жестока конкуренция.

За нас надпревара в "Нико Оупън" приключи, но нямаме намерение да почиваме след този тежък турнир - дори обратното. С максимална мобилизация продължаваме подготовката. След седмица тръгваме на подготвителен спортен лагер с националния отбор на "Никон България", а след това на 5 и 6 април ни чака Националното първенство."

Снимки: КК "Никон"

c