Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

10 нови линейки, нови сгради и ремонти на спешната помощ в област Добрич

Десет нови линейки, сред които и една високопроходима, ще получи област Добрич по проекта за подкрепа на системата за спешна медицинска помощ. Това стана ясно от отговора на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на въпроса на народния представител от Добрич Даниела Димитрова.

По проекта „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”, в областта ще бъде извършен ремонт на базата на Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич с преустройство на съществуващите помещения. В Каварна и Генерал Тошево ще се строят нови сгради. В Шабла, Балчик и Тервел ще се извърши преустройство на съществуващите помещения. Помещенията на Спешното отделение на МБАЛ – Добрич също ще бъдат преустроени.
По проекта се предвижда закупуване на ново медицинско оборудване и закупуване на ново технологично обзавеждане.
Със средства по проекта ще се закупят 400 броя нови линейки, като конкретно за обектите от системата на спешната медицинска помощ на територията на област Добрич се предвижда закупуването на 10 линейки, от които една линейка със задвижване 4х4, посочва министърът.

c