Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Шест паметника в Добрич ще имат нови табели на български и английски език

Шест паметника в Добрич ще бъдат обозначени с указателни табели на български и на английски език. Те ще бъдат поставени пред Мемориалния комплекс „Хан Аспарух”, Дом-паметника „Йордан Йовков”, архитектурно-скулптурния камплекс „Добротица”, както и пред паметниците на Светите братя Кирил и Методий, на писателя Йордан Йовков и на Апостола на свободата Васил Левски. Това се предвижда в Програмата за развитие на туризма през 2019 г., която ще бъде обсъдена на заседанието на Общинския съвет на 26 март.  Заделеният финансов ресурс в програмата е 53 713 лева. За поставянето на двуезичните табели е предвидено финансиране в размер на 3 000 лева.

В програмата за туризма и тази година са заложени 20 000 лева за поредното издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев”. 2 000 лева ще бъдат използвани за изработване на рекламна карта на град Добрич с включени туристически обекти.

Остатъкът в размер на 28 713лв. ще бъде използван след актуализация на програмата при възникнала необходимост за организиране на събития и мероприятия, които допринасят за развитието на туризма включително рекламна дейност и материали, посочват от местната администрация.

c