Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Над 360 души събра 77-ата вечеринка на ЛРД-Добрич, Красен Георгиев е ловец на годината

Химнът на ловците и "Добруджански край" изправиха на крака над 360 членове на Сдружение "ЛРД Добрич" - гр. Добрич,  и гостите на 77-ата традиционна вечеринка, която се проведе на 15 март в Добрич. Тя бе открита с кратко слово от Илия Михайлов, председател на УС на сдружението.

Разиграна бе томбола с големи награди – фризер, телевизор и ловна пушка, а традиционната викторина, подготвена от инж. Цанко Николов, директор на  Държавното горско стопанство - Добрич, предизвика активното участие на всички. Отговорилите правилно получиха специални комплекти, осигурени от Държавното горско стопанство в Добрич.

Връчват наградата “Ловец на годината” в ЛРД Добрич

Жерка Валентин: "Срещите ни с добричките ловци са винаги полезни и приятни. Обменяме опит, защото работим в една и съща област.Винаги сме близо до природата и съм сигурен, че това ни прави по-добри. Желая на колегите здраве, човешка радост и "Наслука" през следващия ловен сезон!"

Последваха приветствени думи от Тошко Петков, кмет на община Добричка, и от Жерка Валентин от гр. Мангалия, представител на Асоциацията на ловците и риболовците в Република Румъния. Грамота от Сдружението за принос в дейността на ловно-рибарското движение и във връзка с неговата 60-годишнина бе връчена на Иван Колев, председател на ЛРД Орлова могила. 

Всички участници във вечеринката бяха поздравени и от талантливите млади танцьори от представителната фолклорна танцова студия "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Имаше много музика и танци. Неслучайно в област Добрич се говори, че вечеринката на добричките ловци и риболовци всяка година е най-голямото танцово събитие. В състезанието по надиграване първото място взе двойката от ЛРД в Хитово. За поредна година награда за ловуване в един от ловно-стопанските райони на Сдружението през следващия сезон, даде Стоян Стоянов, председател на УС на "ЛРД Шумен" - гр. Шумен, и член на УС на НСЛР - СЛРБ.

Илия Михайлов, председател на УС на сдружение "ЛРД - Добрич" - гр. Добрич, и член на УС на НСЛР - СЛРБ

Илия Михайлов

– Продължаваме започнатото от нашите деди. Ловците и риболовците тази вечер са на вечеринката със своите семейства. Това е една чудесна възможност в края на ловния сезон да се съберем, за да обявим официално и наградим най-добрите през ловния сезон, да бъдем заедно.В празника и веселието участват над 360 души.Тук са колегите ни от всички сдружения в областта, както и партньорите ни от Шумен и Вълчи дол. Специален наш гост е Жерка Валентин от гр. Мангалия, представител на Асоциацията на ловците и риболовците в Република Румъния.

Труд и отдаденост в опазване на дивеча стои зад успехите на 122-годишното ЛРД Добрич

Отправих поздрав и благодарност към нашите членове, към членовете на техните семейства, за голямото търпение и разбиране, към нашите съмишленици, които ни оказват подкрепа. Пожелах им да продължават да носят в сърцата си обичта към природата, да я предават на своите деца и да продължават да работят за нейното опазване и развитие, да отстояват принципите и идеалите на организираното ловно движение в България. Желая на всички здраве, щастие, човешки радости и традиционното "Наслука!" през новия ловен сезон 2019-2020 година!

Танците и приятелските разговори продължиха до късно в мартенската нощ като всеки от участниците в поредната вечеринка на Сдружението отнесе у дома си част от доброто настроение.

Журито за надиграването: Детелина Николова /вдясно/, бивш кмет на Добрич, Тошко Петков - кмет на община Добричка /в средата/, Стоян Господинов, главен художествен ръководител на ПФА "Добруджа"
Приятелски разговори по време на танца

Награди за най-добрите

Един от официалните моменти по време на вечерта бе връчването на наградите на Сдружението в различните категории за ловен сезон 2018-2019 година:

Дружина, отстреляла най-много пъдпъдъци и гургулици - ЛРД Златия;

Дружина, отстреляла най-много бекаси – ЛРД Владимирово;

Дружина, отстреляла най-много лисици – ЛРД Бранище;

Дружина, отстреляла най-много чакали – ЛРД Гешаново;

Дружина, отстреляла най-много скитащи кучета – ЛРД Царевец;

Дружина, отстреляла най-много фазани – ЛРД Овчарово;

Дружина, отстреляла най-много диви свине – ЛРД Дебрене;

Ловец на годината за сезон 2018-2019 година в сдружение "ЛРД Добрич" - гр. Добрич, е Красен Жеков Георгиев от ЛРД Божурово.

Признание за най-добрите

Текст и снимки: Николай Мирчев

c