Крими

Сигнал за източване на пари по проект изпрати на съд в Добрич управител на фирма и майка му

Съдят управител на добричка фирма и майка му, за неправомерно получени средства от проект за младежка заетост, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Добрич.

Обвинението е повдигнато срещу 31-годишен управител на добричка фирма и неговата майка, която била упълномощена да върши административната дейност. Твърдението на Прокуратурата е, че в периода от 10 май до 28 юли 2016г., в Добрич, в съучастие помежду си, като съизвършители, при условията на продължавано престъпление, те са представили неверни сведения, за да получат 3227.44 лв. от бюджета на проект „Обучение и заетост за младите хора“, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Според събраните от обвинението доказателства, неверните данни били включени в четири искания за плащане, представени пред Дирекция „Бюро по труда“ – Добрич и се отнасяли за трима наети по проекта младежи и служител на фирмата, посочен за техен наставник. В документите било отразено, че за различен период от време всеки от младежите е работил във фирмата и е бил обучаван. Въз основа на подадените искания фирмата получавала средства за заплати и осигуровки на наетите младежи, както и за допълнително възнаграждение на наставника.

Прокуратурата твърди, че всъщност младежите са били формално назначени във фирмата, но на практика никога не са работили там и не са били обучавани. С двама от тях била постигната устна уговорка – в срока на договорите им да получават по 50 лв. месечно без да ходят на работа. Третият отказал да участва в схемата и съобщил в полицията за случващото се.

Делото преминава по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. Следващото заседание е насрочено за 13.30 часа на 26 март 2019 г.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *