Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Театрална премиера на комедията "Любовен пилотаж" на добричка сцена

Тази вечер - 14 март, от 19:00 ч. в Камерна зала на ДТ "Йордан Йовков", премиерно ще бъде игран спектакъла „Любовен пилотаж“ от Марк Камолети - една постановка на наложилият се вече и като режисьор Стефан Спасов.

В отделните роли ще участват актьорите Димитър Петров, Стефан Сърчаджиев, Мария Генова, Татяна Христова, Велизара Петкова и Филип Янев.

Комедията, която превръща швейцарския драматург Марк Камолети в легенда (оригиналното заглавие на пиесата е „Боинг, Боинг”, с първа френска премиера през 1960г.). Поставяна е в 55 страни, а в последните 45 години продължава всяка вечер да се играе в Париж. Дебютната постановка в Лондон се играе 7 години и има зашеметяващите 2 000 представления, което прави „Боинг, Боинг” най-играната френска пиеса според рекордите „Гинес”. В средата на 60-те е екранизирана в Холивуд.
Самият Камолети твърди, че колосалният успех на пиесата му се дължи на свързването на две прости, но много типични за всеки мъж влечения – към многоженството и към летенето. Сюжетът на „Любовен пилотаж” се заплита около приключенията на млад мъж, изобретателно сгодил се едновременно за три стюардеси, работещи в различни авиокомпании. И както се случва в добрите комедии, строго разчертаният график „едната отлита, другата каца” в един прекрасен момент се обърква и се налага неочаквано лавиране между три жени…

Още два пъти през този месец ще бъде играна постановката "Любовен пилотаж" - на 18-и и на 26-и март.

c