Култура

Ученици могат да участват със своя поезия в Националния конкурс “Възкресения 2019”

Обявиха приема на авторски творби за участие в Националния средношколски конкурс за поезия “Възкресения 2019”, съобщиха от Дом-паметник “Йордан Йовков’ Добрич.

През тази година ще се проведе XXI-ото издание на започналия като регионален и превърнал се в национален конкурс за ученическа авторска поезия.

За участие в конкурса могат да се включат ученици на възраст от 13 до 19 години, като изпратят до три непубликувани свои стихотворения. Младите автори трябва задължително да посочат име, възраст, училище, телефон, имейл и адрес за обратна връзка

Авторските текстовете ще се приемат до 12 април 2019 г. (включително), на адрес:

9300 Добрич
Дом-паметник „Йордан Йовков”
п. к. 131
за „Възкресения”
или на e-mail: dobrichmuseum@abv.bg
Телефони за връзка – 058/ 602 213; 0884 311 492

Резултатите ще бъдат обявени на 24 април 2019, във в-к „Добруджанска трибуна” както и на официалните страници в социалната мрежа Фейсбук – на вестника и на Регионален исторически музей – Добрич.

Началото на конкурса “Възкресения” е поставено през 1994 година. Негови организатори са Регионален исторически музей – Добрич и вестник “Добруджанска трибуна”.

През 2003 година, от регионален, конкурсът става национален. През 2004 година е издаден и поетичният сборник “Възкресения”, който включва наградените творби от първите пет издания на конкурса.

По наложена през годините традиция, наградите, осигурени от организаторите на конкурса – Община град Добрич и спомоществователи, са били връчвани на Велика сряда в Дом-паметник “Йордан Йовков” – Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *