Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Националната премиера на книгата "Баш майстора завинаги" ще е в Каварна

На 1 април - Ден на хумора и шегата, дъщерята на Кирил Господинов ще представи в град Каварна книгата "Баш майстора завинаги“, съобщиха от общинска администрация. Авторката на книгата за обичния български актьор Кирил Господинов, изиграл ролята на Баш майстора в едноименната филмова поредица, е решила премиерата за националното представяне да започне точно от крайморския добруджански град.

„През лятото (на 2018 г. - б. ред.) дадох обещание, че премиерата на книгата ми „Баш майстора завинаги“ ще е в град Каварна и не намирам по-подходящ повод от Деня на хумора и шегата да се посмеем заедно“, припомня Веселина Господинова.

През 2019 година, Кирил Господинов - един от най- големите комедийни кумири на поколения българи, трябваше да навърши 85 години. Това е и причината, неговата дъщеря да организира редица събития в страната, в памет на своя баща и голям български актьор.

През лятото на 2018г., на градския площад в Каварна беше показан един от филмите от кино-поредицата за Баш Майстора - „Баш Майсторът на море“.

Организаторите отправят покана към всички каварненци и гости на града - на 1 април от 17:30 часа в заседателната зала на общинска администрация. За един истински празник на хумора и забавата - с Баш майстора.

c