Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Играят постановката "Черна комедия" на сцената в Концертна зала "Добрич"

Актьорите от Театър "Българска армия" гостуват в Добрич, с комедийната постановка "Черна комедия" от Питър Шафър.

Пиесата ще бъде представена днес, 13 март, от 19.00 ч. на сцената в Концертна зала "Добрич".

“Черна комедия“ е считана за една от най-смешните комедии, създадени през втората половина на 20 век. Още с първата си премиера в Националния театър в Лондон през 1965 година, спектакълът се превръща в истински хит, а скоро печели и публиката по целия свят.

Събитията в спектакъла са един безумен фарс, който се разиграва… на ТЪМНО. Да, имено ТЪМНОТО е в главната роля на комедията. Но какво се случва когато ТЪМНОТО е СВЕТЛО, а светлината се превърне в мрак? Логичният въпрос „На какво е способен човек, когато знае, че никой не го вижда?” е в основата на онзи механизъм, който през цялото действие на спектакъла провокира смеха в „Черна комедия”.

Една, на пръв поглед обикновена авария в електрозахранването поражда куп смешни ситуации и неочаквани обрати, в които са замесени привлекателен млад скулптор (Веселин Анчев), бъдещата годеница (Луизабел Николова), бившата любовница (Евелин Костова), властния баща-военен (Георги Къркеланов), един изтънчен съсед (Владислав Виолинов), една пияна стара мома (Анастасия Ингилизова) и богат меценат-милионер (Моню Монев). Както във всяка добра комедия и в тази, героите се оплитат в смешни ситуации, а недоразуменията в ТЪМНОТО са причина за още по-комични обърквания.

Режисьор на спектакъла е Иван Урумов, който споделя: „Пиесата „ЧЕРНА КОМЕДИЯ” е изключителен образец. В такава комедия се изисква особен вид концентрация, изобретателност и много добри актьори, каквито със сигурност ще видите на сцената."

Автор: Питър Шафър
Постановка:Иван Урумов
Сценография:Красимир Вълканов
Костюми:Мария Диманова
Музика:Дони - Добрин Векилов
Пластика:Камен Иванов
В ролите -Веселин Анчев, Луизабел Николова, Анастасия Ингилизова, Владислав Виолинов, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Моньо Монев

Източник: tba.art.bg

c